2024. jan 26.

Perspective on German Culture. Összegzem az egyik kurzusom.

írta: Németh Szilveszter
Perspective on German Culture. Összegzem az egyik kurzusom.

Ebben a posztban összegzem az itt Regensburgban tanult egyik kurzusomat. Ez egy kurzus itt, kifejezetten internacionális hallgatókra szabva. Egy nagyon sokoldalú kurzusról van szó, nagyon sok témát érint. Egy könnyen elismertethető kurzusnak gondolom. Nézzük is miről van szó. 

az_orarol_kep.jpg

Pozitívumokkal és negatívumokkal, illetve a végén pontozással értékelek.

Maga a kurzus: Egészen érdekes, a felépítése annyira nem tetszik, de azért jó. 25 % ot kapsz azért hogy bejársz az órára, ( 3 hiányzás a megengedett) 25 % ot kapsz az előadásodért prezentációdért, illetve a végén 50%-ot egy beadandó esszéért.

A prezentáció olyan volt, hogy kaptunk egy hosszú listát Német történelmi alakokról és ki kellett egyet választani és arról előadást tartani. Na most itt annyi nem tetszett csupán, hogy sokan voltunk az osztályban és minden egyes héten valaki prezentált. Na most ezzel elment az óra fele és nagyon sokszor ezek a prezentációk jó unalmasak voltak. De legalább szabadon választhattunk. Én Spiztweget választottam erről hozok is majd egy posztot.

A tanárnő: C.R nem rossz jó fej laza csajos, azért szigorú (ilyen hiányzásokra, vagy telefonynomogatásra), és a hangja kicsit idegesítő hosszú távon, és a női karaktereket erősíti érezhetően, de miért ne amúgy, összességében pozitív jelenség. Az óra nem annyira nyers , saját vélemények átélt helyzetek, szabad kérdések helyet kapnak.

A beadandó esszé:  Ezek a lehetséges témák.

Mit tanultál ebben a félévben? Megváltozott-e a Németországról alkotott felfogása?
ez a tanfolyam vagy nem?
- A birodalmi diéta Regensburgban - a Szent Római Birodalom parlamentje vagy haszontalan vita
klub?
- Regensburg a korokon át - európai nagyváros vagy bajor kisváros? (Nem csak a
Középkor, újkori történelem is.)
- A Weimari Köztársaságtól a Harmadik Birodalomig - elkerülhetetlen vagy megelőzhető fejlődés?
- Németország újraegyesítése – mi tette lehetővé és hogyan történt?
- Három német személyiség, akiket ezen a tanfolyamon ismertem meg, és akik inspiráltak. 

A tanárnő nyitott volt, mert én azt kértem hogy hadd válasszak 2 olyan személyt a prezentációs listából amiről az órán nem volt szó de szeretnék velük dolgozni és a tanárnő engedélyezte. Úgyhogy nekem ez nagyon szimpatikus volt. Az e-mailekre nem válaszol, csak ha az esszéről van szó, de ezt mondta is hihi. De elolvassa, , és emlékszik arra amit írtál neki és meg lehet vele beszélni mindent.

Összességében egy jó kurzus. Ajánlom. 10/7, de csak azért, mert egy kicsit úgy éreztem a hallgatókat annyira nem felnőttként, hanem gimnazistaként kezelték. (hiányzások, ha hiányoztál nyújts be igazolást, írj a tanárnőnek, magyarázkodj, blablabla) Nem teljesen persze, de úgy azt a szigort éreztem. 

A végső értékelésem.

10/7

N.Szilveszter

Szólj hozzá