2024. már 19.

Jelszavak a Regensburgi Eraszmuzhoz. Hogy könyebb legyen itt.

írta: Németh Szilveszter
Jelszavak a Regensburgi Eraszmuzhoz. Hogy könyebb legyen itt.

1. Vegyél egy biciklit. Egyszer próbáltam. Nagyságrendekkel megkönnyíti a városon belüli közlekedést. A bicikliddel és a 11 Eurós Deutschlandticketeddel megállíthatatlan leszel közlekedés terén Németországban. Munkába járáshoz is jó vagy egyetemre is.

2. Ne vedd fel a "Perspectives on German Culture" kurzust. Direkt internacionális hallgatókra van szabva a kurzus de ez ne tévesszen meg senkit. A tanár előszeretettel ad rossz jegyet, és buktat is. És ahhoz hogy meglegyen az év végi jegyed 3 feladatot is teljesíteni kell és iszonyú szigorú a hiányzásokkal kapcsolatban. Igazolni kell mint általános iskolában. Még az ilyen "szabad" kurzusnapon hogy elmentek körülnézni a karácsonyi vásáron is katalógust ír... Arschlock. Amúgy a kurzus se valami jó és a tanár se. MegalománSeneca kurzust ha éppen olyanod van is, kétkedve vedd fel, visszadobta a tanár a beadandót mert nem tökéletes az angol benne és megkért hogy lektoráltassam egy angol anyanyelvűvel...Na most?  B2 vel már lehet ide jönni... Miért is kellene tökéletesnek lennie? De amúgy jó fejnek tűnik a tanár. European art and Architecture kurzus nagyon jó a tanár is 10/10 vedd fel!

3. A legfontosabb! Ha teheted gyere ki ide az Eraszmuszos kalandod előtt és nézz körül. Ez egy őszinte nyílt blog. Az egyetem és a környezete annyira lehangoló és depresszív, hogy nem szívesen jártam oda, ha tudom előre???. Amikor az Isztanbuli vagy a Pécsi egyetemre megyek be, a kedvem is jobb. Tudom nem az épület számít meg a környezet, de basszus ez olyan mint egy börtön... képeken is láthatjátok amúgy... Tényleg fontos az atmoszféra rájöttem... A városhoz nem illik mert a város gyönyörű lenyűgöző UNESCO stb és nagyon jó hangulata van imádom Regensburgot de útálom az egyetemet. A menza is rossz,  meg ja néhány tanár.....  Menj el az egyetemre, sétálj a városban, érezd az atmoszférát.

4. Hozz nyomtatót. Lehet hogy abszurdul hangzik, de basszus nem olyan egyszerű.... A regensburgi egyetemen van egy hely ahol lehet nyomtatni... De a számítógépeken nincsenek szoftverek tehát, se MS word se pdf viewer semmi kb... konkrétan nem tudod megnyitni a PDF vagy Word fájlodat...Azaz  néha megtudod de amikor nyomtatnál akkor felajánlja a gép hogy fizess elő vagy 7 napos ingyen blablabla különben nem enged nyomtatni... Most azt lehet csinálni hogy online a googléba beírod hogy online text editor vagy valami oda másolod és onnan nyomtatod ki, de ha szerkesztett a dokumentumod ez sem megoldás.... Elutazhatsz messzire nyomtatni, meg vissza.. a helyek fele nem enged USB-t bedugni... Na ja ha újra jönnék hoznám magammal vagy befektetnék egyre itt..

5. A következő szintén fontos. A hely ahol élned kell fél vagy egy évig bizony sokat számít! Az egyetem szinte random ad neked helyet itt Regensburgban.. Amikor jelentkezel van egy bekezdés ahová leírhatod, hogyha van valamilyen speciális kívánságod. Vedd Komolyan! Írj bele fontos dolgokat. Belváros? Saját konyha fürdővel, közel az egyetemhez, távol a közös helyiségektől stb.... A legokosabb ha előre megnézed az itteni kollégiumokat és az árakat és az alapján állítasz egy sorrendet! Bárcsak tudtam volna vagy okosabb lettem volna! Így is írtam pár kritériumot, de ha újra kezdhetném még jobban csinálnám.

6. Gyűjts az utcán vagy az egyetemen a palackokat. Én felszedtem az egyetemen, mindenhol, ha ciki ha nem. Egy évben 100 Eurót össze lehet vele szedni! 25 cent egy redbullos palackért amit az egyetemisták előszeretettel dobálnak ki. Később senki se fog rám elékezni félreteszem a büszkeségem és fel veszem a palackot.. Nem kapok havi 1000-2000 Eurós ösztöndíjat tehát megteszem.

7. Regisztrálj Payback kártyára már az elején. Szintén egy év alatt egy nagyobb bevásárlást össze tudsz vele gyűjteni. De fél év mobilits alatt is megéri. És egy nagyobb bevásárlás sokat jelent!

N.Szilveszter

Szólj hozzá