Milyen ételeket készítek Németországban?
Ebben a posztban bemutatom milyen ételeket készítek egyetemistaként Németországban. Lesz majd egy receptes poszt is, úgyhogy ebben a posztban inkább a képek fognak magukért beszélni. De bízom abban hogy olvasóim illetve jövőbeli olvasóim kapnak majd egy kis ihletet gasztronomia terén tőlem.
Érdemes magatoknak sütni főzni az Eraszmuszos tartózkodásotok során, egyrészt minőségibb kaját tudtok csinálni mint amilyen a Regensburgi egyetemi menzán van, ráadásul megspóroljátok a sorbanállás idejét is a menza előtt. Na ja meg pénzügyileg is spóroltok. Németországban a legtöbb szoba rendelkezik konyhával ott meg lehet csinálni az ételek nagy részét még nagyobb főzéseket is ha van hozzá időd meg idegzeted. Na ja.
Sok étel megúszós, könnyen elkészíthető, nézzétek a képeket. Receptes poszt később jön, de az ételek neveit leírom.
Nézzük:
1. Lecsó kolbásszal.
2. Hagymás bab
3. Olivaolajos piritós sós paradicsommal és borsos camambert sajttal. ( Olaszoktól láttam Isztanbulba amikor ott voltam Eraszmuszon)
4. Paradicsomos tészta parmezánnal
5. 7 percesre főzött tojásom szendvicsen saláta ágyon.
6. Sima tükörtojásos szendvics zöldségekkel, egyszerű egészséges.
7.
Parmezános, citromos bazsalikomos tészta.
8. Hasonló csak borssal és fokhagymával.
9. Klasszikus krumplistészta
10. Mirelitsültkrumpli kecsappal. Egyszerű megúszós nem túl drága, de nem is túl egészséges.
Folyt köv valamikor.
N. Szilveszter