Német gulyás. Császármorzsa. Ételek itt Németországban. Ezeket eszem.
Okés. Ebben a posztban bemutatom milyen ételeket ettem márciusban itt Németországban és egy két kommentet is fűzök hozzájuk. Vágjunk is bele. Ebben a posztban a képek felbontása kicsit nagyobb lesz, mivel közvetlenül a telefonomról másoltam át őket. Próbálom lecsökkenteni.
1. Eper, görögdinnyelikőrrel és tejszínhabbal. Meissen porcelánból.
2.
Kaiserschmarn, hagyományosan szilvával, porcukorral és karamellel lepirítva. Sok tojásból kell csinálni az a titka. Illetve hogy a tojásfehérjét megfelelő állagúra kell összemixelni.
3. Német gulyás. Na igen a magyarok komolyan leszokták szólni. Hogy jajj semmi köze ahhoz amilyen az "igazi" magyar gulyás. Sorry. Ez is finom. De itt mindenki megtévesztődik a név miatt. Igen nem olyan mint az igazi magyar bográcsgulyás. De bocsi ez is nagyon finom. Lol
4. Csirke Snitzel a Regesnburgi egyetem menzájáról. Nem hiszitek el amíg nem ettetek ott, jól néz ki, de rossz az étel. Egyszer sem ettem jót csak közepeset. Inkább főzök otthon magamnak.
5.
Nekem valahogy a Töltött káposztáról nem Németország jutott eszembe hanem Kelet európa és a balkán. Na de mindegy itt is van ilyen. Ezt itt például rizzsel és hirtenkäsével töltöttem meg.
6.
Kedvencem. Egyszerű recept. Kígyóuborka. Hirtenkase. Paradicsom. Olivabogyó. Olivaolajjal leborítva. Só+ bors+ olasz fűszerkeverék. Bazsalikom+ oregánó+ még valami talán rozmaring van ebben a fűszerkeverékben. Auer dulton vettem még anno.
7.
Holstein szeletet készítettem. Nem lett egy nagy sztár. De megettük.
8.
Mégegy Regensburgi egyetemes menzás kaja. Jól néz ki de nem finom.
9. 1 euró 20 cent. Néha belefér nem rossz amúgy ez. Kicsit sós. De egyszer egyszer belefér.
10.
Ezt próbálátok ki nagyon jó kamember. Na meg Bajor! Én simán ettem de egy receptet is kipróbáltam sahne- vel összekvertem és tésztával összemieltem az se volt rossz.
N.Sz