2023. sze 19.

Első napom Regensburgban. Utazásom és megérkezésem.

írta: Németh Szilveszter
Első napom Regensburgban. Utazásom és megérkezésem.

img_20230904_143511_550.jpg
Lényegében Győrből indultam. Aggályaim olyan nagyok nem voltak, mivel nem volt olyan szoros az átszállási idő- Győr- Bécs- Regensburg. Bécsben volt egy óra várokazási időm. Viszont amit ott Bécsbe is és itt Regensburgban is megtapasztaltam, az egy számomra furcsa dolog. Nem gyakran, de velem ilyen még nem történt. Arról van szó, hogy a vonat Bécsben negyed órával hamarabb indult, mint ami a hivatalos menetidő volt. No hát Magyarországon ilyet még nem láttam. Szóval erre úgy oda kellett figyelnem. Mindenesetre hamar kiismertem magam az állomáson és utaztam is tovább. Azért megjegyzem, második Eraszmuszos veteránként már jóval nagyobb rutinnal rendelkezem, a pályaudvarokon és úgy általánosan a közlekedéssel kapcsolatos tevékenységeket illetően.

Azért egy aggályom volt, az utazással kapcsolatban. Méghozzá mivel vonattal utaztam, és egy hatalmas bőrönddel, arra gondoltam, hogy vajon hova fogok elférni vele. Megfordult a fejembe sajnos utólag, hogy lehet jobb lett volna első osztályra venni a jegyet, mivel általában ott kevesebben vannak. De mindegy hát persze spórol a hallgató ahol tud. Viszont szerencsére ebből nem volt problémám. Volt kifejezetten olyan, amit magyar vonatoknál nem igazán látni, hogy ilyen "bőröndtartó" ami igazából direkt erre lett kitalálva, mert hatalmas bőrönd oda fel az ülőfülke fölé ugye nem fér.
img_20230904_095132_418.jpg

A busz kényelmes volt, a kilátás az ablakon annyira nem volt izgi, de a nyugalom érzését keltette. No meg hát persze az előző nap túl sokat nem aludtam. Egykét fotót beillesztek, ami az út során ami megnyugtatott. Az első még itthon a határnál (szeretem a retro, szocialista concrete, és brutalista építészetet) a második Németországban.

img_20230904_091114_705.jpg

img_20230904_092610_401.jpg



Lényeg, végül odaértem. Őszintén mondom második Eraszmuszosként már sokkal jobban megy az eligazodás városokban, pályaudvarokon és itt ott, észrevettem magamon. Azért persze, telefon néha kell, de mindegy megérkeztem.
img_20230904_151354_358.jpg
A tervem előzetesen az volt, a hatalmas bőrönd miatt, hogy hívok egy taxit és az egyetemhez vitetem magam, onnan pedig majd megint taxival a szállásomig. De végülis az egyetem küldött egy konkrét térképet, menetrenddel, hogy hogy lehet eljutni az egyetemig busszal, úgyhogy végülis sétáltam és buszoztam egyet kicsit spórolva a taxin. 3,40 Euró amúgy egy egyszeri vonaljegy. Oda értem az egyetemre ott sütivel kávéval és itallal fogadtak, és bementem és odaadták a kulcsokat. Majd mentem a szobámhoz, és lezuhanyoztam, félig kipakoltam és aludtam egy nagyot! A szobáról és a helyről ahol lakom majd egy következő posztban írok!

N.Szilveszter

Szólj hozzá