2024. ápr 03.

Társasjátékok Eraszmuszra. Német játékok, társasjátékok.

írta: Németh Szilveszter
Társasjátékok Eraszmuszra. Német játékok, társasjátékok.

Ebben a posztban bemutatok pár német társasjátékot. Na már is nehéz, mert azért komoly utánanézést igényel hogy valóban német eredetű társasjátékokról beszélünk, vagy csak németre lefordított, vagy a németek átdolgozták és más szabály szerint adták ki, más dizájnnal stb... Mindegy próbáltam belecsempészni a "német" szót, de lényegében társasjátékokról lesz szó. Ezeket játszhatjátok az Eraszmuszon. Az ihletet a poszthoz egy új társasjáték adta. Névszerint memopolisz amit bosnyák tervezők adtak ki Németországban. 25 euró maga a játék. A játék maga és az elképzelés nagyon tetszik, de magát a játékot drágállom. Azért ha lesz majd felesleges pénzem biztos megveszem.

Lényeg, hogy nem csak hagyományos memóriajátékról van szó, hanem kell hozzá egy kevés háttérismeret a német nevezetességekről. Például meg kell találni az egy városon belül létező kettő nevezetességet. Például: München. English Garden.



https://sheezgames.com/shop

Következő:

Was ist Das?

Egy társasjáték főleg azoknak akik szeretnének németül tanulni. Ha van egy haverod akivel közel azonos nyelvi szinten álltok érdemes lehet megfontolni egy ilyen játék beszerzését! VAGY KÉSZÍTÉSÉT! Ajándékötletlen is jó!

Was ist das? egy olyan fényképes kártyajáték, amely segít a diákoknak új szavakat tanulni, leírni a mindennapi tárgyakat, és beszélni az anyagokról, amelyekből készültek.

Nyelvi célok

A játék segít a játékosoknak bővíteni szókincsüket, fejleszteni a mindennapi tárgyak leírásának képességét és beszélni a különböző anyagtípusokról.
A játék kérdő, kijelentő és tagadó igealakok gyakorlására is használható.

Tartalom:

A játék 132 kártyából áll, amelyek két, 55 kártyát tartalmazó paklira vannak osztva: egy pakliban tárgyak fotóit tartalmazó kártyák, és egy pakliban nyomkártyák, amelyeken minden kártyán 5 nyom található, amelyek segítenek kitalálni a tárgyat. Ezenkívül 11 anyagkártya és 11 segédkártya is található, amelyek javaslatokat adnak a lehetséges kérdésekre és válaszokra.

Ezen a linken nagyon sok szótanulós társasjátékot találtok. Én speciel nem hiszek semmiféle csodamódszerben nyelvtanulás tekintetében, mondjuk inkább úgy hogy minden lehetőséget megragadok, hogy fejlesszem a nyelvtudásom és tudom hogyha foglalkozok vele akkor előbb utóbb lesz valamilyen fejlődés. 

https://klett.hu/keszsegfejlesztok-178/tarsasjatekok-189/nemet-tarsasok-270

 

 

Következő: Oktoberfest társasjátékon? Igen! Lol. Nos nekem első körben egy ivós játék jut eszembe erről. Erről is van szó! :D



Következő:Ravensburger: Furfangos labirintus társasjáték. Itt a youtub linken bemutatják a játékot magyarul! A csatornán amúgy egy csomó más társasjátékot is bemutatnak.


https://www.youtube.com/watch?v=rRvwiFSXLE4&ab_channel=MitJ%C3%A1tsszunk%3F

Ravensburger egy német város. Találtam egy társasjátékot ami elég izgalmas. Magyar oldalról is rendelhető. 

Itt a link: https://www.regiojatek.hu/termek-15575-ravensburger-furfangos-labirintus-tarsas.html 

A Furfangos labirintus falai is beleremegnek, ha játszani kezdtek! A Furfangos labirintus társasjáték rengeteg észvesztő izgalmat rejt, kincseket, kísérteteket és sárkányokat, amik mind előbukkanhatnak, ha odébb tolod a labirintus falait. De vigyázz, mert a játékostársak könnyen keresztül húzhatják a számításaidat! A Furfangos labirintus társasjáték lényege, hogy te juss el először a feladatkártyán szereplő képhez. De miközben próbálod megtalálni, ne felejtsd el úgy tologatni a falakat, hogy ellenfeleid útját akadályozd!

Következő:

Du bist aus Deutschland. Jó játék lényegében kérdésekre kell tudni a választ Németországról és Európával kapcsolatban és aki tudja a választ érméket gyűjt. Jó játék a lexikális tudás fejlesztésére. 


Következő: Mogel Motte. Egy társasjáték ahol csalhatsz! Csalnod kell? 

A csalás tilos. Nem ezzel a pofátlan kártyajátékkal.

 






Következő: Kennerspiel Zwergendorf


szintén egy jópofa német játék. 

https://www.youtube.com/watch?v=dDyUhIn93jM&ab_channel=SpieleBlog

ezen a linken bemutatják sajnos csak németül. 

Következő:  Das original Malefiz. IGazi retró német társasjáték. (vag ymás néven barricade). Ez az amit tuti megveszek majd. Itt a linken bemutatják.

https://www.youtube.com/watch?v=HgOodRvHgy8&ab_channel=SirThecos

A Barricade egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a forgass és mozgass mechanizmusra.



 Klasszikus tanulmányok hallgatójaként utánanéztem találok e vajon olyan társasjátékot, ami a mitológiával főleg görög/római val kapcsolatos és létezik pár de egyik sem nyerte el a tetszésemet.

N.Sz

 

Szólj hozzá