2023. nov 16.

Durván különleges hotelek Németországban.

írta: Németh Szilveszter
Durván különleges hotelek Németországban.

Posztom következik, Ismét hoztam egy-két gyöngyszemet. A listám részben képzeletbeli, részben, ha valóban lenne rá, vagy lesz rá lehetőségem, elmegyek. Ugyebár, a távolság az egy meghatározó dolog, Németország nagyobb ország, tehát míg Magyarországon könnyebben elugrunk országon belül ide-oda, Németországban ez valamivel nehezebb, távolságtól függően. 
Ilyenkor választhatjuk azt, hogy korán felkelünk elutazunk és este visszautazunk, vagy pedig azt hogy egy éjszakát ott alszunk.

1. Nos, az listám első helyén egy olyan hely szerepel ahol bizony megéri egy éjszakát ott aludni, de mondhatni úgy is hogy azért éri meg elmenni, hogy ott aludjunk. A történet arról szól, hogy Németországban van lehetőség aludni egy hatalmas boroshordóban. Az első gondolat, ami eszembe jutott amikor megláttam, az hogy milyen poén lenne egy boroshordóban bort inni :D Illetve egy személy is eszembe jutott nevezetesen Diogenész, aki egy boroshordóba bekuckózva tengette mindennapjait.

Aki nem tudja ki volt az a Diogenész, annak felvázolom röviden. Görög cinikus filozófus. A Kedvenc történetem róla, hogy állítólag Nagy Sándor felkereste, és azt mondta neki teljesíti bármilyen kérése is legyen hozzá. Diogenész azt mondta: az a kérésem hogy állj arrébb, mert eltakarod a napot. LOL!

Másik sztori: Embereket gyűjtött maga köré, és elkezdett a botjával hadonászni, hogy én embereket hívtam nem mocsokat. Savage!  De további ókori Savage beszólások olvashatóak tőle itt: https://hu.wikiquote.org/wiki/Szin%C3%B3p%C3%A9i_Diogen%C3%A9sz 

V
isszatérve a hordóra, az ár elég borsos nekem diákként, 2 embernek egy éjszakára 200 Euró, ebbe beletartozik egy éjszaka, illetve egy üveg pezsgő, egy gazdagon megtömött snack kosár, friss kenyérrel és kolbásszal, 2 üveg bor, egy üveg szőlőlé, és két üveg ásványvíz, és egy gazdag reggeli. A borsos ár ellenére azért egy olyan élményben lehet valakinek része, amit máshol nem nagyon tud megtenni és az ellátás is viszonylag minőségi és gazdag. Még azt is kiválaszthatod milyen hordóban aludnál. A táj is festői. A hely közel van a francia határhoz, de egy ottalvós estét megérhet, mivel más érdekesség is található ott. Szívesen kipróbálnám. (Ausztriában tattendorfban is van egy hasonló dolog)
Itt egy kép:
hordo.jpg
2. Igen ha már ottalvás, Nürnbergtől nem messze van egy hotel, aminek nem meglepő módon az a neve hogy: Wursthotel! 

Mielőtt bármit is olvasnék a helyről, megnéztem az interneten a helyet, a szobákat, és  bizony minden szanaszét van dekorálva kolbásszal, állatbarátnak is tűnik a hely, a szálloda, nevéhez méltóan választékos kolbászkínálattal rendelkezik amit konzervekbe tálalnak fel, igazi kánaán lehet azok számára akik kutyának képzelik magukat vagy valóban kutyák. Gondolom henteseknek is ideális a hely! A hely előreláthatólag tökéletesnek ígérkezik, humoros, kreatív szelfik készítésére, és egy jó élmény eltöltésére. Több szoba közül lehet választani, reggelivel együtt, 100 Euró szobánként. Én biztos azt választanám, amelyik tele van virslikkel, de mindegyik szoba ilyen témájú :D

Érdekesség, hogy a hely, a téma ellenére sajnos nem állatbarát. A hotelnek viszont van egy étterme, ami elvileg nagyon jó, tele különlegességekkel. Több menü közül lehet választani, és sok wurstot kóstolni, minden formában amiben el lehet képzelni, bratwurstos desszertekkel, wurstos teákkal és minden más :D este 6:30 től elérhető.
wurst.png
Lényegében ez a két hely volt az, ami hozzám közel áll, és el szeretnék menni, de ezen kívül még felsorolok párat képekkel, ki tudja kinek mi indítja be a fantáziáját. 

3. Propeller Island.

Aludhat valaki koporsóban például ha valakinek az lenne a vágya. Tükörszoba, Elképesztő szobáik vannak érdemes megnézni a linket.
propeller_island.png

 https://en.wikipedia.org/wiki/Propeller_Island_City_Lodge

4. Az Autók a V8-as motor szerelmeseinek a V8 hotel Böblingen-ben.

v8.png

5.
En'l Hause
en_haus.png

Aki a világ legkisebb hoteljéban szeretne aludni, megteheti Németországban! A hotel egy olyan törvénynek szentel emléket, hogy a régi időkben amikor egy pár össze akart házasodni, szükség volt egy birtokra, gondolom sokan kijátszották a kiskapukat, és ez ennek állít emléket.

6. Aludhatunk Németországban Betonhengerek között is. "Das Park hotel" Ez az amit nem próbálnék ki azért. :D
beton.png
7. Huttenpalast hotel
lakokocsi.png
Aki ki akarja próbálni milyen lakókocsiban eltölteni egy éjszakát az itt megteheti. Annyi észrevétel, hogy fedett helyen van, az igazi RV pedig általában szabadon. Azért érdekes lehet!

N.Szilveszter

Szólj hozzá