2024. jan 28.

Az itteni programszervíz azaz az ISNR... Elég rossz és vérszegény.

írta: Németh Szilveszter
Az itteni programszervíz azaz az ISNR... Elég rossz és vérszegény.

Mindenki aki kimegy külföldi mobilitásra internacionális hallgatóként, általában mindenhol minden egyetemnél van egy úgynevezett partyszervíz a külföldi hallgatóknak.. Ez egy szervezet, akik programokat szerveznek városon, országon belül a külföldi hallgatóknak. Kirándulások, kocsmai találkozók, túrázások stb..

Ez itt Regensburgban az úgynevezett ISNR. Őszintén megmondom nagyon vérszegénynek gondolom. Ha jól tudom 2 magyar lány is van a csapatban, de nem nagyon erőltetik meg magukat. Lehet velem van a baj, mert Törökországban Isztanbulban az ottani partyszervízes csapat elég magasra tette a lécet. Itt vérszegény és unalmas. A legjobb helyek itt Németországon belül, totál a szervező csapat perspektíváján kívül vannak.

Nem is nagyon veszek részt a programokon. 3 programon voltam. Egyik jó volt, Adlersberg amiről írtam szuper volt, de csak az. Jobbára egyedül, illetve egy két barátommal megyek el azokra a helyekre országon és városon belül, ahová szeretnék. 

Először leírom, hogy miért tetszett annyira Isztanbulban és miket hiányolok itt, aztán leírom nagyvonalakban milyen programokat szerveznek itt, és milyen módon csinálják. Talán pár szót ejtek arról, hogy én hova szerveznék programokat.

Isztanbuli csapatot több okból nagyon szerettem. Egyrészt volt előre egy egy hónapos tervük. Előre egy hónapra megvolt határozva naptárban a program e-mailben elküldve mindenkinek. Itt Whatsappon irogatják ki a programokat sokszor kevesebb mint egy héttel a program előtt és online kell nem a legegyszerűbb módon regisztrálni illetve az egyetemre utazni a regisztrációhoz. A helyek is hamar elfogynak. Isztanbulban írtál nekik egy e-mailt, hogy mennél, vagy elmentél egy helyre megvenni a jegyedet és annyi volt. Isztanbulban minden hónapban volt egy nagyobb kirándulás az Országon belül, ha nem volt hely több buszt indítottak. És a legjobb helyekre több napra ottalvós dologgal.

Így nézett ki:
img-20221106-wa0000.jpg
Cappadocia, Pamukale, Ankara, Fetiye, Tenger, Ephesus. Csodás volt. Itt nem igazán. Ha van is egy " itteni viszonyokhoz mért nagyobb kirándulás" az egy nap pl Passauba, Bambergbe, de ez is csak az első két hónapban volt. Illetve volt egy nagy kirándulás Prágába, de nem több. Miért oda amúgymeg? WTF. Ez Németország! Bajorország! Ide jöttünk. Ami megy itt az mindenféle un. összeülés. Amerikai est, Spanyol est, Karácsonyi est, Kareoke, volt egy Ice-skating és a folyamatos  hetente kéthetente International Caffe hour, ahol ingyen adnak kávét, és kiraknak egykét sütit vagy rágcsát az asztalra. Én, aki 40 percre lakom az egyetemtől nem érzem szükségét, hogy beutazzak az egyetemre ezért. Elég rossz az egész.

screenshot_20240128-115751.jpg

screenshot_20240128-115745.jpg

screenshot_20240128-115535.jpg



Szóval se Karnevál, se Októberfeszt, semmilyen fesztivál, vagy vásár, pedig itt Németországban aztán amilyen arzenál van belőlük az hihetetlen. Se nagyobb kirándulások. Októberfesztre se szerveztek semmit, Regensburgi dultra sem, se Berlin, Köln, München, semmi. Úgyhogy ennyi van valami, de nem egy nagy sztár.

N.Szilveszter

Szólj hozzá